Geschreven door admin 14:02 Overige

Bruidsboeket bestellen: Alles wat u moet weten voor uw perfecte huwelijksdag

De keuze van het perfecte bruidsboeket is een belangrijk onderdeel van elke huwelijksdag. In deze blogpost delen we tips en inspiratie voor het kiezen en bestellen van het ideale bruidsboeket, inclusief informatie over populaire stijlen, bloemsoorten en budgettips.

Stijlen bruidsboeketten

2.1. Romantisch: Een romantisch bruidsboeket kenmerkt zich door zachte kleuren, elegante bloemen en een weelderige vorm. Rozen, pioenen en lelies zijn populaire keuzes voor dit type boeket.

2.2. Modern: Moderne bruidsboeketten hebben strakke lijnen, geometrische vormen en gewaagde kleurencombinaties. Denk aan calla lelies, orchideeën en anthuriums voor een eigentijdse look.

2.3. Vintage: Vintage bruidsboeketten zijn geïnspireerd op vervlogen tijden, met zachte pasteltinten en nostalgische bloemsoorten zoals dahlia’s, hortensia’s en astilbe.

Populaire bloemsoorten voor bruidsboeketten

Rozen, pioenen, lelies, calla lelies, orchideeën, dahlia’s, hortensia’s en astilbe zijn enkele van de meest populaire bloemsoorten voor bruidsboeketten. Deze bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen en kunnen worden gecombineerd om een uniek en gepersonaliseerd boeket te creëren.

Seizoensgebonden bloemen kiezen

Het kiezen van seizoensgebonden bloemen kan helpen om kosten te besparen en de versheid van uw bruidsboeket te garanderen. Informeer bij uw bloemist wel

ke bloemen er in het seizoen zijn op het moment van uw bruiloft. Enkele voorbeelden van seizoensgebonden bloemen zijn:

 • Lente: Tulpen, narcissen, hyacinten
 • Zomer: Pioenen, zonnebloemen, dahlia’s
 • Herfst: Chrysanten, calla lelies, asters
 • Winter: Amaryllis, anemonen, rozen

Budget en kosten van een bruidsboeket

De kosten van een bruidsboeket variëren afhankelijk van de bloemsoorten, het ontwerp en de grootte van het boeket. Overweeg de volgende tips om binnen uw budget te blijven:

 1. Kies voor seizoensgebonden bloemen: Zoals eerder vermeld, zijn seizoensgebonden bloemen vaak voordeliger en verser.
 2. Overweeg alternatieve bloemen: Sommige bloemen zijn duurder dan andere. Vraag uw bloemist naar betaalbare alternatieven die passen bij uw gewenste stijl en kleurenschema.
 3. Beperk het aantal bloemsoorten: Door minder verschillende soorten bloemen te kiezen, kan uw bloemist eenvoudiger inkopen doen en mogelijk kosten besparen.

Tips voor het bestellen van een bruidsboeket

 1. Begin op tijd: Start uw zoektocht naar een bruidsboeket minimaal 3-4 maanden voor uw huwelijksdag. Dit geeft u voldoende tijd om verschillende bloemisten te bezoeken en offertes te vergelijken.
 2. Doe inspiratie op: Blader door bruidstijdschriften, Pinterest en Instagram om ideeën op te doen voor uw bruidsboeket. Maak een moodboard om uw favoriete stijlen en bloemsoorten bij te houden.
 3. Werk met een betrouwbare bloemist: Kies een bloemist met ervaring in het maken van bruidsboeketten. Vraag naar referenties en bekijk hun portfolio om te zien of hun stijl bij uw wensen aansluit.
 4. Bespreek uw wensen en budget: Wees duidelijk over uw verwachtingen en budget bij uw bloemist. Samen kunnen jullie het perfecte boeket creëren dat aan uw wensen en budget voldoet.

Conclusie

Het kiezen en bestellen van een bruidsboeket is een belangrijk onderdeel van uw huwelijksplanning. Door rekening te houden met verschillende stijlen, bloemsoorten en seizoensgebonden opties, kunt u een prachtig boeket samenstellen dat perfect past bij uw grote dag. Met deze tips en inspiratie bent u goed op weg om het ideale bruidsboeket te bestellen.

De Paladijn Bloemist Drachten
Stationsweg 27,
9201 GG Drachten

Contact
06 15413712
0512-51 38 78
info@depaladijn.nl

(Visited 25 times, 1 visits today)
Sluiten